2010-02-20 11:27:32• hírek • realitatea.ro

Újabb 2,3 milliárd euró Romániának

Nemzetközi Valutaalap a kölcsön két részletét utalja keddig

A pénzintézet elfogadta a második illetve harmadik jelentést Románia gazdasági programját illetően. Ezáltal kerülhet utalásra a Romániának jóváhagyott hitel további két részlete. Előreláthatóan a tárgyalások befejezését követő 48 órán belül megtörténik az összeg utalása - tájékoztatott Mihai Tănăsescu, a Nemzetközi Valutaalap romániai képviselője.

A teljes 2,3 milliárd euróból, mintegy 1,15 milliárd áll közvetlenül a kormány rendelkezésére  a költségvetési hiány pótlására. A fennmaradó összeg a Román Nemzeti Bankon keresztül érkezik az országba. A Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatója ezúttal is jóváhagyta a román kormánynak azt a kérését, hogy az ország részlet-visszafizetési mulasztásai miatt ne függesszék fel a hitel folyósítását.

Mihai Tănăsescu elmondása szerint Románia számára a legfontosabb a pénzügyi reformok követése. A költségvetés szempontjából az egészségügy fogja felvetni a legtöbb problémát. A képviselő igyekezett megnyugtatni mindenkit afelől, hogy a hazai bankrendszer stabilitása továbbra is biztonságban van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: